Από τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Ο Νίκος Βατόπουλος ανασύρει μνήμες και αφηγείται ιστορίες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μιας παλιάς γειτονιάς της Αθήνας στη νέα του διαδρομή για την Athens Walking Stories.

Με αφετηρία και κατάληξη την Πλατεία Βικτωρίας, θα περπατήσουμε σε δρόμους μιας παλιάς γειτονιάς, που για πολλές δεκαετίες ήταν κομμάτι της μεσοαστικής Αθήνας. Θα παρατηρήσουμε τις στρώσεις του χρόνου, την αρχιτεκτονική πολυφωνία, θα σταθούμε στα εγκαταλελειμμένα σπίτια του Μεσοπολέμου, θα δούμε πολυκατοικίες της ανοικοδόμησης, θα ζήσουμε τον σημερινό παλμό μιας συνοικίας που ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Σκοπός της ξενάγησης είναι να αποκτήσουμε ένα κοινό βίωμα από τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της περιοχής και να παρατηρήσουμε το αρχιτεκτονικό της απόθεμα που παραμένει πλούσιο και σημαντικό για την κατανόηση της νεώτερης Αθήνας.

Θα συναντηθούμε γύρω από το κεντρικό άγαλμα της πλατείας Βικτωρίας («Θησεύς σώζων την Ιπποδάμειαν») και αυτό το σημείο θα είναι και η κατάληξη του περιπάτου, ώστε να διευκολυνθούν όσοι έρθουν με τον ηλεκτρικό.

~ Info:
Ημέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 11 πμ.
Σημείο συνάντησης: Κεντρικό άγαλμα Πλατείας Βικτωρίας
συμμετοχή: 15 ευρώ
Κρατήσεις στα email: info@athenswalkingstories.com
Πληροφορίες: 6978186901 & 6937160705
Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories είναι μια ευρεία πλατφόρμα παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων με κέντρο την πόλη της Αθήνας οι οποίες όμως συχνά εκτείνονται και έξω από αυτήν. Στοχαστικές περιηγήσεις, εξορμήσεις, ταξίδια επιχειρούν μια άλλη οπτική περιήγησης στο αστικό τοπίο αλλά και μια άλλη οπτική ταξιδιού στον πολυσύνθετο κόσμο μας.
