Σινέ – Περίπατος στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours

Σάββατο 12 Οκτωβρίου, συνδέουμε τόπους και μνήμες και ξεδιπλώνουμε τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής Θεσσαλονίκης. 

Αφηγούμαστε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες από την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούμε την Θεσσαλονίκη των κινηματογραφόφιλων, των αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούμε την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες!

Στη διαδρομή μας, με οδηγό τον δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Γκροσδάνη, εντοπίζουμε τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που κατά καιρούς συνδέθηκαν με το σινεμά, τα γεγονότα και τα πρόσωπα του έγραψαν τις δικές τους ιστορίες, προσεγγίζοντας την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της.

Ξεκινώντας την περιήγησή μας από το Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Λιμάνι μοιραζόμαστε τις
αναμνήσεις μας από τις αίθουσες, τις ταινίες και το Φεστιβάλ ενώ οι στάσεις μας σε σημεία και χώρους
δίνουν την αφορμή για να φέρουμε στο φως τις λιγότερο γνωστές ιστορίες και τα περιστατικά που καθόρισαν την συναρπαστική σχέσης της Θεσσαλονίκης με το σινεμά.

Σχεδιασμός/ επιμέλεια διαδρομής : Λίνα Μυλωνάκη  (Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ) & Γιάννης Γκροσδάνης (Δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου)

Υλοποίηση: Γιάννης Γκροσδάνης  

Σημείο συνάντησης: Λευκός Πύργος 

Ώρα: 17:00 

Συμμετοχή: 10 ευρώ 

Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com &  6978186901 & 6944476126 


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη  με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s