Cinema

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό με την θλιβερή είδηση του θανάτου της να κάνει γνωστή η ανιψιά της, Άννα.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο instagram.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε την αγαπημένη ηθοποιό με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, ανακοινώνοντας μάλιστα πως η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Για την προσωπική της ζωή λίγα είναι γνωστά. Λέγεται ότι έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με τον τον παραγωγό και σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος όμως -όπως έμαθε αργότερα- ήταν παντρεμένος στη Γαλλία. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έκανε έναν γάμο με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Πέτρο Μήλα, χωρίς να αποκτήσει ποτέ παιδί. «Στην προσωπική μου ζωή δεν είχα μυαλό, οι επιλογές μου δεν ήταν καλές. Ο γάμος μου διήρκησε μια ημέρα. Νομίζω δεν τον έχω ξεπεράσει», είχε αποκαλύψει η ίδια.

Σχολιάστε