Cinobo Όπερα: αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη

Αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη κάνει το σινεμά Cinobo Όπερα με αφορμή τη συμπλήρωση
60 χρόνων από την πρώτη του σκηνοθετική υπογραφή της ταινίας Ο Κλέφτης, το 1965. Οι σπουδαίες ταινίες του Παντελή Βούλγαρη θα συναντήσουν ξανά το κοινό τους για πρώτη φορά αποκατεστημένες σε 4Κ.  Ήδη μέσα από συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλούσε για τη δυσκολία που έχουν οι ψηφιοποιήσεις αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσουν ένα μοναδικό κληροδότημα για το μέλλον. 

Tο Cinobo γίνεται με μεγάλη χαρά κομμάτι αυτού του μεγάλου project αποκατάστασης, που θα συνεχιστεί μέσα στο 2025. Όλη η φιλμογραφία του Παντελή Βούλγαρη θα ανεβαίνει σταδιακά στην πλατφόρμα, με τις πρώτες ταινίες (Ο Μεγάλος Ερωτικός, Πέτρινα Χρόνια, Όλα Είναι Δρόμος, Νύφες, Το Τελευταίο Σημείωμα) να είναι διαθέσιμες από τις 16 Δεκεμβρίου 2024.

Οι Νύφες

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cinobo Όπερα

Με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία, το Cinobo διοργανώνει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τέσσερις εμβληματικές ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, αποκατεστημένες σε 4k, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Cinobo Όπερα.

Ο Παντελής Βούλγαρης θα είναι εκεί για να προλογίσει τις προβολές συνομιλώντας με φίλους και συνεργάτες του, φωτίζοντας τα παρασκήνια των ταινιών που γράψανε την ιστορία του ελληνικού σινεμά και εμβληματικών σκηνών που έγιναν σύμβολα.

Όλα Είναι Δρόμος

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 13/12

19:00 Όλα Είναι Δρόμος, 118’ (1998)

Σάββατο 14/12

19:30 Πέτρινα Χρόνια, 142’ (1985)

Κυριακή 15/12

18:00 Ο Μεγάλος Ερωτικός, 70’ (1973)

19:30 Οι Νύφες, 128’ (2004)

Σχολιάστε