Ο Κρις Κολόμπους απορρίπτει το reboot του Χάρι Πότερ: «Έχω αποφοιτήσει από το Χόγκουαρτς»

Ο Κρις Κολόμπους δεν ψήνεται καθόλου να επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για τη νέα σειρά του HBO για το reboot του Harry Potter.

Ο σκηνοθέτης — γνωστός ίσως περισσότερο για το ότι ξεκίνησε το τεράστιο κινηματογραφικό franchise πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας σκηνοθετήσει τις δύο πρώτες ταινίες του «Χάρι Πότερ» και παράξει την τρίτη — υποστηρίζει ότι έχει εδώ και καιρό «αποφοιτήσει» από το Χόγκουαρτς.

«Όχι, το έχω κάνει, είδατε τη δική μου εκδοχή,» είπε στο Variety ενώ βρίσκεται στο Λονδίνο για την προώθηση της ταινίας του Netflix «Thursday Murder Club». «Δεν έχει μείνει τίποτα για μένα να κάνω στον κόσμο του Πότερ.»

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι είναι αντίθετος με το τηλεοπτικό reboot. Μπορεί πρόσφατα να μίλησε ανοιχτά ενάντια στην ιδέα του remake της κλασικής του ταινίας του 1990 «Μόνος στο Σπίτι», αλλά σίγουρα εγκρίνει την επιστροφή στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Αν μη τι άλλο, δηλώνει ζηλευτικά.

«Το σπουδαίο σε όλο αυτό είναι ότι με το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο, θέλαμε να τα κάνουμε όλα. Θέλαμε να τα φέρουμε όλα στην οθόνη, και δεν είχαμε την ευκαιρία,» λέει.

Ο Κολόμπους αναφέρεται στον χαρακτήρα του Πιβς από το πρώτο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ που «ποτέ δεν μπήκε στην ταινία — απλώς δεν είχαμε χρόνο να αναπτύξουμε τον χαρακτήρα», καθώς και σε μια πλοκή όπου ο Χάρι και η Ερμιόνη πρέπει να πιουν φίλτρα και ανησυχούν ότι μπορεί να δηλητηριαστούν.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να βάλουμε εκείνη την απίστευτη σκηνή στην ταινία, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει στη σειρά του HBO. Οπότε πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία να ζωντανέψουν όλες αυτές οι σκηνές,» συμπλήρωσε .

Παρά όλες τις νέες λεπτομέρειες που θα μπορέσει να περιλάβει η τηλεοπτική διασκευή, ο Κολόμπους λέει ότι είχε μια στιγμή “ντεζαβού” όταν είδε πρόσφατα μια φωτογραφία του Νικ Φροστ ως Χάγκριντ και του νεαρού πρωτοεμφανιζόμενου Ντόμινικ ΜακΛάφλιν ως Χάρι Πότερ να γυρίζουν στους δρόμους του Λονδίνου.

«Γιατί ήταν ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν πριν από 20 χρόνια!» λέει. «Έπρεπε να το γυρίσουμε μια Κυριακή με τον Νταν (Ράντκλιφ) και τον Μάρτιν Μπέιφιλντ, που αντικαθιστούσε τον Ρόμπι Κολτρέιν.»

Μιλώντας για τον Ράντκλιφ, ο Κολόμπους παραδέχεται ότι νιώθει τεράστια περηφάνια για τον ενήλικα στον οποίο έχει εξελιχθεί, καθώς και για την καριέρα του μετά τον Πότερ. Και ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι οι τακτικές που εφαρμόστηκαν στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ για να προστατευτούν ο Ράντκλιφ και οι νεαροί συμπρωταγωνιστές του προήλθαν από όσα είχε δει να συμβαίνουν με τον Μακόλεϊ Κάλκιν στο «Μόνος στο Σπίτι».

«Μάθαμε ένα πολύτιμο μάθημα στο Home Alone, οπότε όταν ο Ντέιβιντ Χέιμαν κι εγώ μπήκαμε στον Πότερ, του είπα: “Πρέπει να κάνουμε κάστινγκ και στους γονείς, όχι μόνο στα παιδιά. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι γονείς μπορούν να είναι προετοιμασμένοι για ό,τι πρόκειται να συμβεί, ιδιαίτερα με τον Πότερ”», εξηγεί. «Ξέραμε ότι τα μάτια όλου του κόσμου θα ήταν στραμμένα σε αυτά τα τρία παιδιά και, ευτυχώς, είχαν υπέροχους γονείς που τα βοήθησαν να αντεπεξέλθουν σε κάτι που δεν μπορώ καν να φανταστώ – τις πιέσεις του να βρίσκεται ξαφνικά το πρόσωπό σου παντού. Οπότε ελπίζαμε ότι τα παιδιά θα μεγάλωναν τόσο όμορφα όσο τελικά μεγάλωσαν.»

Ο Κολόμπους προσθέτει: «Υπάρχει ένα αίσθημα υπερηφάνειας όταν βλέπεις τον Ντάνιελ Ράντκλιφ να κερδίζει βραβείο Τόνι. Ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο. Το να τον βλέπω στη σκηνή και να διαπιστώνω πόσο απίστευτα ταλαντούχος είναι ως μουσικός κωμικός ηθοποιός ήταν κάτι πολύ συγκινητικό για μένα.»

Όσον αφορά όμως τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, της οποίας τα πολυάριθμα σχόλια ενάντια στην ταυτότητα των τρανς τα τελευταία χρόνια την έχουν μετατρέψει σε αμφιλεγόμενη φιγούρα, ο Κολόμπους φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

«Μου αρέσει μερικές φορές να ξεχωρίζω τον καλλιτέχνη από το έργο του, νομίζω ότι είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό,» λέει. «Είναι δυσάρεστο, όλο αυτό που συνέβη. Σίγουρα δεν συμφωνώ με αυτά που λέει. Αλλά είναι απλώς λυπηρό, πολύ λυπηρό.»

Σχολιάστε