Η Τζούλια Ρόμπερτς δήλωσε ότι ελπίζει η νέα της ταινία After the Hunt να πυροδοτήσει συζητήσεις, ενώ οι συμπρωταγωνιστές της υπογράμμισαν ότι είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την αβεβαιότητα και τα ερωτήματα που προκαλούν οι αντικρουόμενες αφηγήσεις της ιστορίας, πολλές από τις οποίες παραμένουν αναπάντητες.
Ωστόσο, η ομάδα πίσω από το θρίλερ πανεπιστημιακού περιβάλλοντος σε σκηνοθεσία Λούκα Γουαντανίνο —που εξερευνά τις συνέπειες όταν η πολλά υποσχόμενη υποψήφια διδάκτορας Μάγκι (Άγιο Εντεμπίρι) κατηγορεί τον καθηγητή Χανκ, τον οποίο υποδύεται ο Άντριου Γκάρφιλντ, για σεξουαλική παρενόχληση, και πώς αυτό επηρεάζει την μέντορά της Άλμα (Τζούλια Ρόμπερτς), που είναι επίσης στενή φίλη και συνάδελφος του Χανκ— απάντησε σε ορισμένα ερωτήματα μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή το βράδυ.
Όπως αναφέρει το HollywoodReporter ο Γκάρφιλντ δήλωσε: «[Είναι] συναρπαστικό να παίζεις με το τι είναι συνειδητό, τι είναι ασυνείδητο, σε ό,τι αφορά τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων, τι κρύβεται ακόμη κι από τους ίδιους. Νιώθω πως όλοι θεωρούμε ότι είμαστε οι ήρωες των δικών μας ιστοριών. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ όμορφες στιγμές αυτογνωσίας και αποκάλυψης, όπου οι χαρακτήρες αντικρίζουν τον καθρέφτη και το τρομακτικό βάθος της αλήθειας τους».
Ο Μάικλ Στουλμπαργκ, που υποδύεται τον ψυχίατρο σύζυγο της Άλμα, Φρέντερικ, πρόσθεσε ότι η λέξη «ασάφεια» είναι η πιο κατάλληλη για την εμπειρία της ταινίας. «Είναι σαν να παρακολουθείς ένα δυστύχημα σε αργή κίνηση. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά αισθάνεσαι ότι κάτι έρχεται». Η Εντεμπίρι εξήρε την περίοδο προβών στο σπίτι της Ρόμπερτς, όπου όπως είπε είχαν την ελευθερία να πειραματιστούν: «Ήταν σαν να μας δόθηκε άδεια να συμπληρώσουμε τα κενά, να αφήσουμε χώρο για ασάφεια, να βρούμε πρωτόγονες αντιδράσεις και να “ξεγελάσουμε” ο ένας τον άλλο».
Η Ρόμπερτς, από την πλευρά της, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν ήθελε η ίδια να γνωρίζει «την αλήθεια» για να υποδυθεί την Άλμα, αλλά μίλησε για τον πυρήνα της ταινίας: «Υπάρχει ένα τραγούδι που ακούγεται επτά φορές στην ταινία και μιλά για τη συγχώρεση. Νομίζω ότι αυτό αποτυπώνει πολύ όσα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε: την αγάπη, τη συγχώρεση και την προσπάθεια να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά βαθιά μέσα μας». Η σεναριογράφος Νόρα Γκάρετ, στην πρώτη της απόπειρα μεγάλου μήκους, εξήγησε ότι το κέντρο της ιστορίας είναι η Άλμα: «Μια γυναίκα με εξωτερική επιτυχία αλλά έντονη εσωτερική άρνηση. Τι θα γινόταν αν αυτή η άρνηση άρχιζε να καταρρέει;»
Το After the Hunt, παραγωγή των Amazon MGM Studios, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες στις 10 Οκτωβρίου και θα επεκταθεί στις 17 Οκτωβρίου. Παραγωγοί είναι οι Μπράιαν Γκρέιζερ, Τζεμπ Μπρόντι και Άλαν Μάντελμπαουμ, μέσω της συνεργασίας της Imagine με την Amazon MGM. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης του 2025 ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου.
