Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ τρολάρει την Έμα Γουάτσον με βίντεο παρωδία

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σχολίασε τη viral συνέντευξη της Έμα Γουάτσον στο podcast “On Purpose With Jay Shetty” ανεβάζωντας στο x (πρώην twitter) ένα βίντεο-παρωδία της εμφάνισης της ηθοποιού. Η κωμικός IntelLady σατίρισε τη συνέντευξη της Γουάτσον, στην οποία η ηθοποιός ανέφερε ότι θα ήταν ανοιχτή να μιλήσει ξανά με τη Ρόουλινγκ, παρά τη συνεχιζόμενη ρήξη τους με αφορμή τα σχόλια της συγγραφέως για την τρανς κοινότητα. Η Ρόουλινγκ επαίνεσε το βίντεο και στη λεζάντα της έγραψε: «Είμαι μέσα σε όλες τις παρωδίες».

Η Γουάτσον, που έχει μείνει μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ τα τελευταία επτά χρόνια, μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τη ρήξη της με τη Ρόουλινγκ. Η ηθοποιός ενσάρκωσε την Ερμιόνη Γκρέιντζερ στις οκτώ ταινίες του Harry Potter που κυκλοφόρησαν από τη Warner Bros. μεταξύ 2001 και 2011.Μια ρήξη μεταξύ της Ρόουλινγκ και της Γουάτσον ξεκίνησε το 2020, όταν η συγγραφέας του Harry Potter άρχισε να μοιράζεται απόψεις για την τρανς κοινότητα, τις οποίες πολλοί θεώρησαν τρανσφοβικές. Η Γουάτσον, όπως και οι συμπρωταγωνιστές της Ντάνιελ Ράντκλιφ και άλλοι, πήρε δημόσια θέση εναντίον της Ρόουλινγκ, δηλώνοντας: «Τα τρανς άτομα είναι αυτά που λένε ότι είναι και αξίζουν να ζουν τη ζωή τους χωρίς να αμφισβητούνται συνεχώς ή να τους λένε ότι δεν είναι αυτοί που λένε ότι είναι».

Αργότερα, η Ρόουλινγκ δήλωσε δημοσίως ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ τη Γουάτσον ή τους συμπρωταγωνιστές της, επειδή «συμμάχησαν με ένα κίνημα που σκοπεύει να διαβρώσει τα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών». Η Γουάτσον ρωτήθηκε από τον Σέτι στο νέο επεισόδιο του podcast πώς τοποθετείται απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις.

«Δεν πιστεύω πραγματικά ότι το να έχω αυτές τις εμπειρίες και να κρατάω την αγάπη, τη στήριξη και τις απόψεις που έχω, σημαίνει ότι δεν μπορώ να αγαπώ και να εκτιμώ την Τζο και το άτομο με το οποίο είχα προσωπικές εμπειρίες», είπε η Γουάτσον. «Δεν θα πιστέψω ποτέ ότι το ένα αναιρεί το άλλο και ότι δεν μπορώ να κρατήσω και να θησαυρίσω τη δική μου εμπειρία αυτού του ατόμου. Επανερχόμενη στο προηγούμενο που λέγαμε — δεν πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα είναι είτε το ένα είτε το άλλο. Η πιο βαθιά μου ευχή είναι ότι ελπίζω άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την άποψή μου να με αγαπούν, και ελπίζω να συνεχίσω να αγαπώ ανθρώπους με τους οποίους δεν μοιράζομαι απαραίτητα τις ίδιες απόψεις».

«Νομίζω ότι αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι πως ποτέ δεν έγινε δυνατή μια συζήτηση», πρόσθεσε. Όταν ο Σέτι τη ρώτησε αν παραμένει ανοιχτή σε αυτόν τον διάλογο, η Γουάτσον απάντησε:
«Ναι, και πάντα θα είμαι. Το πιστεύω αυτό. Το πιστεύω απόλυτα». Η Ρόουλινγκ μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόταση της Γουάτσον.

Σχολιάστε