Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε η ταινία Jurassic World: Rebirth με τους λαμπερούς πρωταγωνιστές να μοιράζουν χαμόγελα και μοναδικές δηλώσεις στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Ο σκηνοθέτης του Rebirth, Gareth Edwards, σημείωσε πως όταν ήρθε η ώρα να συνεργαστεί με τον Steven Spielberg — ο οποίος είναι εκτελεστικός παραγωγός της νέας ταινίας — «ο Steven είχε πολύ ενεργό ρόλο. Ανέπτυξε όλη την πλοκή μαζί με τον σεναριογράφο David Koepp και στην ουσία είχε εξίσου μεγάλη συμβολή με εμένα από την αρχή.»
Καθώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα, ο Edwards θυμάται: «Ήρθε ένα σημείο που αισθάνθηκε ότι τα είχε στήσει όλα πολύ ωραία και τότε μου είπε: “Gareth, πήγαινε κάνε την ταινία σου, τώρα είναι δική σου.” Είναι μεγάλη πίεση όταν κάποιος σαν αυτόν σου δίνει τέτοια ελευθερία, γιατί είναι ο λόγος που έγινα σκηνοθέτης.» Το Rebirth, με πρωταγωνιστές τους Scarlett Johansson, Jonathan Bailey και Mahershala Ali, διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World Dominion και ακολουθεί μια ομάδα διάσωσης που καταφθάνει στο πιο επικίνδυνο μέρος της Γης — μια ερευνητική εγκατάσταση-νησί, συνδεδεμένη με το αρχικό Jurassic Park.
«Ήταν περίεργο να γυρίζεις μια ταινία γνωρίζοντας ότι ο Steven Spielberg παρακολουθεί κάθε σου κίνηση. Ήταν αρκετά αγχωτικό,» συνέχισε ο Edwards. «Και μετά, κάποια μέρα, έπαιρνες ένα μήνυμα με ένα καλό σχόλιο για τα πλάνα της προηγούμενης ημέρας και ένιωθες τεράστια ανακούφιση. Το μοιραζόσουν με το καστ, κάναμε όλοι hi-five και αγκαλιές και συνεχίζαμε.»
Ο συμπρωταγωνιστής Rupert Friend πρόσθεσε σχετικά με τη νέα ταινία: «Νομίζω ότι σε πολλούς τομείς είναι μια επιστροφή στον τόνο της πρώτης ταινίας. Είναι ξεκάθαρα ένα ερωτικό γράμμα στον Spielberg. Γυρίσαμε σε φιλμ 35 χιλιοστών και ο σκηνοθέτης μας, ο Gareth, αναφέρθηκε σχεδόν σε κάθε ταινία που έχει κάνει ποτέ ο Spielberg.»
Το Jurassic World: Rebirth κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 3 Ιουλίου.
Δείτε το τρέιλερ:
Κεντρική φωτογραφία: Getty Images
