Cinema

Σαρλίζ Θερόν & Τομ Χάρντι: η τοξική σχέση στην ταινία Mad Max

Ο βοηθός κάμεραμαν Ρίκι Σάμπουργκ θυμάται πως «είτε αυτό ήταν κάποιο είδος παιχνιδιού εξουσίας ή όχι, δεν ξέρω, αλλά φαινόταν εσκεμμένα προκλητικό»

Την τοξική σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» αποκαλύπτει το νέο βιβλίο του Κάιλ Μπιουκάναν «Blood, Sweat & Chrome: The Wild & True Story of Mad Max: Fury Road».

Σύμφωνα με το βιβλίο, η σχέση μεταξύ της Σαρλίζ Θερόν και του Τομ Χάρντι έφτασε στα όρια με αποτέλεσμα στο τέλος των γυρισμάτων να μισούν ο ένας τον άλλον.

Στην ταινία του Τζόρτζ Μίλερ, όπως είναι ήδη γνωστό υπήρχαν αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της παραγωγής, αλλά η σχέση των δυο πρωταγωνιστών έφτασε στο απροχώρητο σε σημείο μάλιστα που η Θερόν ζήτησε να έχει προσωπική προστασία.

Ο βοηθός κάμεραμαν Ρίκι Σάμπουργκ θυμάται πως «είτε αυτό ήταν κάποιο είδος παιχνιδιού εξουσίας ή όχι, δεν ξέρω, αλλά φαινόταν εσκεμμένα προκλητικό. Αν με ρωτάτε, κατά κάποιον τρόπο ήξερε ότι αυτό που έκανε τσάντιζε πραγματικά την Σαρλίζ επειδή είναι επαγγελματίας και εμφανίζονταν πολύ νωρίς στο σετ».

Η Θερόν αναφέρει πως «έφτασε σε ένα σημείο όπου ήταν κάπως εκτός ελέγχου. Και υπήρχε μια αίσθηση ότι ίσως το να στείλουν μια γυναίκα παραγωγό [στο σετ] θα μπορούσε ίσως να εξισορροπήσει μερικά από αυτά τα προβλήματα επειδή δεν ένιωθα ασφαλής». Η ίδια ανέφερε μάλιστα πως ο τσακωμός μεταξύ τους και στην ταινία ήταν πολύ άβολος για το καστ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκολας Χουλτ. «Ηταν σαν δύο γονείς μπροστά στο αυτοκίνητο. Είτε τσακωνόμασταν, είτε ρίχναμε παγωμένα βλέμματα ο ένας τον άλλον. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο — και έπρεπε να το αντιμετωπίσουν όλοι πίσω από τα γυρίσματα. Ηταν φρικτό! Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει αυτό. Επρεπε να είμαστε καλύτεροι. Μπορούσα να το αντέξω.»

Ωστόσο, με την απόσταση και τον χρόνο, και οι δύο ηθοποιοί είναι πλέον πιο διπλωματικοί και λιγότερο νευριασμένοι με αυτό που συχνά περιγράφεται ως έναρξη πολέμου μεταξύ των δυο τους. «Κοιτάζοντας πίσω, δεδομένου του τι συνέβη μεταξύ εμένα και του Τομ, θα ήταν έξυπνο για εμάς να φέρουμε μια γυναίκα παραγωγό. Καταλαβαίνετε τις ανάγκες ενός σκηνοθέτη που θέλει να προστατεύσει το σετ του, αλλά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, πρέπει να μπορείς να το σκεφτείς με την μεγαλύτερη έννοια. Εκεί θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, αν ο Τζορτζ πίστευε ότι κανείς δεν θα ερχόταν και θα γαμούσε με το όραμά του, αλλά απλώς θα ερχόταν και θα βοηθούσε στη διαμεσολάβηση καταστάσεων. Νομίζω ότι δεν ήθελε καμία παρέμβαση, και υπήρξαν αρκετές εβδομάδες σε εκείνη την ταινία όπου δεν ήξερα τι θα γινόταν στο μέλλον, και αυτό δεν είναι απαραίτητα ωραίο να νιώθεις όταν είσαι στη δουλειά σου. Ηταν λίγο σαν να περπατούσα πάνω σε λεπτό πάγο», εξομολογείτε η Θερόν.

Αλλά και ο Χάρντι φαίνεται πως απολογείται για την όποια συμπεριφορά του στο σετ. «Εκ των υστέρων, ήμουν απαράδεκτος για πολλούς λόγους. Η πίεση και στους δύο μας ήταν συντριπτική κατά καιρούς. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας καλύτερος, ίσως πιο έμπειρος συνεργάτης μέσα μου. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να παραποιηθεί. Θα ήθελα να σκέφτομαι ότι τώρα που είμαι μεγαλύτερος και πιο άσχημος, θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτήν την περίσταση»

Με πληροφορίες από flix.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: