Culture

JR: Το νέο διαδραστικό έργο του για τις Ιρανές

Στην εγκατάστασή του ένα πλήθος άνω των 300 ατόμων στάθηκε δίπλα σε ένα γιγαντιαίο πορτρέτο της δεκαεξάχρονης Nika Shakarami, η οποία σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο διαδηλώνοντας για τον θάνατο της Amini.

Ένα διαδραστικό έργο έφτιαξε ο Γάλλος φωτογράφος/καλλιτέχνης JR, για την δεκαεξάχρονη Nika Shakarami, η οποία σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο διαδηλώνοντας για τον θάνατο της Mahsa Amini η οποία συνελήφθη από την «αστυνομία ηθών» του Ιράν επειδή δεν κάλυπτε ορθώς την κόμη της και αργότερα, υπό κράτηση, πέθανε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζεται η αποβολή ή όχι του Ιράν από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Θέση της Γυναίκας έπειτα από τον θάνατο της Mahsa Amini.

Υποστηρίζοντας την αποβολή του Ιράν από την επιτροπή, η καμπάνια «Women Life Freedom» οργάνωσε εγκαταστάσεις στο πλαίσιο του «Eyes on Iran» από τα γραφεία του ΟΗΕ έως το Four Freedoms Park. Στις 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε στην πρωτοβουλία και ο JR. Στην εγκατάστασή του ένα πλήθος άνω των 300 ατόμων στάθηκε δίπλα σε ένα γιγαντιαίο πορτρέτο της δεκαεξάχρονης Nika Shakarami, η οποία σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο διαδηλώνοντας για τον θάνατο της Amini.

Στην καμπάνια συμμετείχαν επίσης πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Shirin Neshat, Icy & Sot και Hank Willis Thomas.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: