Cinema

Ταινία του Στιβ ΜακΚουίν για την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ

Μια μεγάλη έκθεση έργων του αναμένεται να εγκαινιαστεί στο Tate Modern στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και καλλιτέχνης Στιβ ΜακΚουίν πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα του ταινία του με θέμα τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ μέσα στους επόμενους μήνες και σχεδιάζει προβολή σε έναν χώρο στη βρετανική πρωτεύουσα με ελεύθερη είσοδο.

Τον Ιούνιο του 2017, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον 24ώροφο πύργο στο δυτικό Λονδίνο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer, ο ΜακΚούιν είπε ότι η ταινία, που έχει προς το παρόν τον τίτλο «Grenfell Tower» στοχεύει «στη διατήρηση της τραγωδίας στη συλλογική συνείδηση».

Ο Στιβ ΜακΚούιν μπόρεσε να γυρίσει πλάνα του πύργου από ελικόπτερο στις 18 Δεκεμβρίου 2017 προτού τοποθετηθούν σκαλωσιές γύρω από το ερειπωμένο κτίριο.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, νικητής του βραβείου Turner συμφώνησε με την τοπική αρχή ότι το βίντεο δεν θα παρουσιαστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Η ταινία ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα και ο σκηνοθέτης είναι σε συζητήσεις για μια μελλοντική δωρεάν προβολή του φιλμ στο Λονδίνο, καθώς και τη δωρεά της σε Μουσείο του Λονδίνου για φύλαξη» αναφέρεται σε ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ταινία.

«Δεν είναι ταινία μυθοπλασίας. Είναι μια απευθείας καταγραφή του πύργου όπως είναι τώρα προτού καλυφθεί. Δεν έχει αφηγηματική ιστορία, δεν υπάρχουν άνθρωποι ή χαρακτήρες, δεν υπάρχει δραματοποίηση» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Το φιλμ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Στιβ ΜακΚουίν και δεν είναι εμπορικό.

Ο Στιβ ΜακΚουίν έχει βραβευθεί με BAFTA στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας για το κινηματογραφικό του έργο «12 Χρόνια Σκλάβος».

Μια μεγάλη έκθεση έργων του αναμένεται να εγκαινιαστεί στο Tate Modern στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: