Culture

Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι

Η Φλόγα έφτασε στο Καλλιμάρμαρο από τα χέρια της Αντιγόνης Ντρισμπίωτη…

Έπειτα από 11 ημέρες που γύρισε την Ελλάδα, η Ολυμπιακή φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Γαλλία με τελικό προορισμό το Παρίσι. Την Παρασκευή έγινε η λαμπερή τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ξεκίνησε στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας. Η Φλόγα έφτασε στο Καλλιμάρμαρο από τα χέρια της Αντιγόνης Ντρισμπίωτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Ο Γιάννης Φουντούλης ανάβει το βωμό (REUTERS/Louiza Vradi)

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Paris 2024 Olympics – Olympic Flame Handover Ceremony – Panathenaic Stadium, Athens, Greece – April 26, 2024 Greek actress Mary Mina, playing the role of High Priestess, holds an olympic torch by the cauldron during the Handover Ceremony REUTERS/Louiza Vradi

Σχολιάστε