Books

Ο συγγραφέας Caryl Ferey «ταξιδεύει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του θεσμού «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο», την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 7.00 μ.μ.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο», την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 7.00 μ.μ., καλεσμένος είναι ο συγγραφέας Caryl Férey(Καρύλ Φερέ). 

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του νουάρ γαλλικού μυθιστορήματος. Τα βιβλία του επικεντρώνονται στην παρουσίαση ενός βίαιου, σκοτεινού, πολύπλοκου κόσμου, όπου το σασπένς αναμειγνύεται με την κοινωνιολογία, την οικονομία και την ανθρωπογεωγραφία αποκαλύπτοντας αδυσώπητες αλήθειες. Πρόκειται για αστυνομικά μυθιστορήματα που συνδυάζουν την κοινωνική κριτική και την αποτύπωση της πραγματικότητας. «Πάντα νιώθω στο πλευρό των καταπιεσμένων», δήλωσε ο συγγραφέας το 2017.

Μαζί του θα βρίσκονται για συζήτηση, η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Elise Jalladeau και ο Χρίστος Μάης, Θεωρητικός των Εκδόσεων & του Πολιτισμού. Η Ελίζ Ζαλαντό ξεκίνησε την καριέρα της ως παραγωγός τη δεκαετία του 1990, ενώ σήμερα είναι Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του κορυφαίου κινηματογραφικού οργανισμού της Ελλάδας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Europa Cinéma. Ο Χρίστος Μάης σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βιβλίο και τα Ψηφιακά Μέσα, με ειδίκευση στις Σπουδές Εκδόσεων και την Ψηφιακή Πρόσβαση στην Πολιτιστική Κληρονομιά, στο Πανεπιστήμιο του Leiden. Είναι συνιδρυτής και σύμβουλος εκδόσεων των Εκδόσεων Ψηφίδες. Από το 2021 μέχρι σήμερα είναι συμβασιούχος διδάσκοντας στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική ερμηνεία από και προς τα Γαλλικά.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της στρατηγικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για συμπερίληψη, ισότητα και προσβασιμότητα στην τέχνη, στην εκδήλωση θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική.

Περισσότερες πληροφορίες και δελτία εισόδου εδώ.

 

Ο Caryl Ferey

Σχολιάστε